Selülit Tedavisi Nasıl Yapılır?

Selülit iyileştirmesi için birçok yöntem bulunmakla beraber selülit, deri altında bulunan yağ hücrelerinin anormal birikmesi ve sonucunda bazı alanlarda kan dolaşımının bozulması ile oluşmaktadır. Bu problemin arttığı alanlarda zamanla yağ hücreleri arasında topaklanarak deride çöküntü oluşturmaktadır. Kadınların neredeyse %80’inin yaşadığı bir problem olan selülit, genetik, hormonal ya da hareketsiz yaşam gibi pek çok sebepten görülebilir. Kilo ile hiçbir alakası olmamakla beraber zayıf kişilerde de görülebilmektedir. Daha çok kalça, karın, baldır, üst bacak bölgelerinde görülen selüliti yok etmek için coolsculpting, ultrason, cellfina, lazer ve radyofrekans, vakum tedavi ile, karboksiterapi, endormoloji ve mezoterapi tedavilerinden yararlanılmaktadır.
CoolSculpting İle Selülit Tedavisi Nedir?
CoolSculpting ile tedavi için cilt altında bulunan yağ hücrelerinin dondurulması ile selülitli bölge görünümünün yok edildiği bu tedavi sırasında yağ hücreleri parçalanarak bu hücreler cilt tarafından emilmektedir. Gözle görülür bir sonuç elde etmek için bu tedavi 3 ile 4 ay boyunca devam edilmelidir.
Ultrason İle Selülit Tedavisi Nedir?
Ultrason ile tedavi için karın ve uyluktaki hedeflenen yağları azaltmak amacıyla ses dalgaları kullanılmaktadır. Genellikle 2 ile 3 ay süren tedavi sırasında herhangi bir cerrahi işlem yapılmamaktadır.
Cellfina İle Selülit Tedavisi
Cellfina ile tedavi cerrahi içermeyen bir diğer selülit tedavi yöntemi olmaktadır. Uyluk ve kalçalardaki selülit görünümü yok etmek için işlem sırasında cilt altındaki sert bantların kırılması için iğne kullanılır ve tedaviden tam fayda sağlamak için 3 günden 3 yıla kadar uzayan bir süreç izlenebilir.
Lazer Ve Radyofrekans Tedavileri Nedir?
Lazer ve radyofrekans tedavileri, kızılötesi ışık ve diyot lazer enerjisinin kombine bir şekilde kullanıldığı doku masajından yararlanılmaktadır. Selülitin lazerle tedavisi ile cilt altındaki sert bantlar kırılır, iyileşme ise tedaviden en az 6 ay sonra gözlenebilmektedir.
Vakum Terapi İle Selülit Tedavisi Nedir?
Vakum terapi ile tedavi seçeneği ise minik bıçaklar içeren bir cihazla cilt altında selülite neden olan sert bantların parçalanarak kesilmesidir. Bu tedaviden bir sonuç almak 3 yılı bulabilmektedir.
Bronşit tedavisi nasıl yapılır? Yazısını inceleyebilirsiniz.
Karboksiterapi İle Selülit Tedavisi Nedir?
Karbonsiterapi ile tedavisi sırasında cildin alt tabakasına kan akışını hızlandırmak amacıyla karbondioksit eklenilmekte olup ortalama 7 ile 10 seans sonrasında selülit görünümünde azalma görülebilir.
Endormoloji İle Selülit Tedavisi Nedir?
Endormoloji ile tedavi, vakum tedavisine benzer bir şekilde selülitli bölgeye masaj yapılmaktadır. Bu tedavi ciltte geçici morarmalara sebep olurken tedavinin başarılı olabilmesi için en az 12 ay boyunca seans görülebilir.
Mezoterapi İle Selülit Tedavisi Nedir?
Mezoterapi ile tedavi en çok tercih edilen selülit tedavisinde cildin mezoderm tabakasına çok minik iğne uçları aracılığıyla çok az miktarda enjeksiyon uygulanmaktadır. Seanslar genellikle 30 ile 40 dakika arasında sürer ve en az 5 gün arayla yapılmaktadır. En iyi sonuç için mezoterapi ile selülit tedavisi en az 10 seans olmak zorundadır.
Selülit Nedenleri Nelerdir?

Selülit sebepleri olarak, genetik faktörler, düzensiz ve dengesiz beslenme alışkanlığı, sağlıksız bir yaşam tarzı sürmek, sık sık kilo alıp vermek, hamilelik, kadınlarda östrojen hormonunun fazla salgılanması, yaşın ilerlemesine bağlı olarak cildin esnekliğini kaybetmesi, kullanılan ilaçlar, aşırı kilolar, hareketsiz yaşam ve vücuttaki birikmiş toksinler gösterilebilir.
Selülit Çeşitleri Nelerdir?
Selülit türlerinden üç tip bulunmakla beraber şu şekildedir;
- 1. Tip Selülit: Selülitin başlangıç evresinde görülen genellikle kilo problemi olan kadınlarda görülmektedir. Elle selülitli bölge sıkıştırıldığında ciltte yumrular ortaya çıkmaktadır. Selülit, yumuşak ve kaygan bir görünümde olup başlangıç evresinde olduğu için bu selülitin tedavisi diğerlerine göre daha basit ve diyetle sonuç almak da mümkündür.
- 2. Tip Selülit: Varislerle birlikte gözüken stres ve hormonal dengesizliklerin tetiklediği ve kadınlarda yoğun olarak görülen bir selülit çeşididir. Selülitin bu türünde bacaklardaki kılcal damarlar belirgin bir şekilde görülmektedir. Düzenli ve dengeli beslenme, yürüyüş, bisiklet kullanmak ya da mezoterapi yardımıyla 2. tip selülitler tedavi edilebilmektedir.
- 3. Tip Selülit: Erken dönemdeki yumuşak dokunun ilerleyen süreçte nodülleşmesi ve daha sert bir hal alması şeklinde ortaya çıkan tipidir. Fazla kilolu olmayan, hareketli kadınlarda da görülebilmekte olup 3. tip selülitin tedavisinde ise daha çok özel kremli masajlar ve özel mezoterapi seansları tercih edilmektedir. Bu tip selülite sahip kadınların mutlaka derilerini ve kaslarını güçlendirecek egzersiz yapmaları gerekmektedir.
Astım tedavisi nasıl yapılır Yazısına da göz atabilirsiniz.
Selülit Belirtileri Nelerdir?

Selülit semptomları, hafif dereceli selülit bulunuyorsa baldırların el ile sıkıştırıldığı zaman portakal kabuğu dokusu görülebilmektedir. Daha şiddetli selülitlerde ise cilt daha buruşuk bir görünümde olup hareket etmeden bile ciltteki buruşukluklar ve çukurlar dışarıdan görülmektedir.
Selülit Tedavisinde Kullanılan İlaçlar
Selülit iyileştirmesinde kullanılan ilaçlar, piyasada çeşitli kremler selülit azalttığı iddia edilse de genel olarak, bu ürünler tek başına çok az fayda sağlamaktadır. Fakat diğer tedavilerle birleştirildiği zaman olumlu etkiler görülebilmektedir. Bazı ilaçlar ve kremler yağ dokularında etkili oldukları için önerilmektedirler. Selülit için çeşitli kafein kremleri piyasada bulunabilirken kafein, hücreleri kurutarak daha az selülit görünümü oluşturur ve bu kremler günlük olarak kullanılmalıdır. Ayrıca retinol, cildi kalınlaştırarak selülit görünümünü azaltabilir. Sonuçları görebilmek için en az 6 ay boyunca kullanmak gerekmektedir. Alerjik durumlardan korunmak için kullanmadan önce küçük bir bölgeye uygulama yapmak gerekmektedir. Ayrıca piyasada dermokozmetik selülit kremleri de bulmak mümkündür.
Selülit İçin Öneriler
Selülit oluşmasını aza indirmek için, gün içerisinde en az iki litre su tüketmek, selülit oluşumunu tetikleyen aşırı yağlı besinlerden uzak durmak, aşırı miktarda tuz ve şeker kullanmamak, alkol ve sigara alışkanlığı bırakmak ve düzenli olarak egzersiz yapmak selülit oluşumunu aza indirir.