Ozon Tedavisi Nasıl Yapılır?

Ozon tedavisi uygulaması farklı hastalıklar için tercih edilmekte olan bir yöntem olarak oksijenin uygun koşullar altında vücuda entegre edilmesi ile uygulanmaktadır. Ozon tedavisi uygulamasında yüksek basınç altında oksijenin kullanılabilir hale getirilmesi sağlanarak vücuda entegre edilmesi mümkün olmaktadır.
Ozon tedavisi uygulamaları içerisinde krem ya da jel kullanımları da bulunmaktadır. Bu krem ve jellerin içerisine de uygun koşullar altında hazırlanmış olan oksijenler eklenerek vücuda haricen uygulanabilmektedir.
Damar yolu hastalıkları için tercih edilmekte olan ozon tedavisi ise damarlara enjekte edilerek uygulanmakta olan bir yöntemdir. Vücut içerisinde oksijen miktarı arttırılarak daha sağlıklı bir dolaşım sisteminin elde edilmesi, bu tedaviler ile amaçlanmaktadır.
Hemoroid tedavisi nasıl yapılır yazısını da inceleyebilirsiniz.
Ozon Uygulamaları Hangi Hastalıkların Tedavisinde Kullanılmaktadır?
Ozon uygulamalarının tedavi süreçlerinde kullanıldığı hastalıklar şu şekilde sıralanmaktadır:
- Dolaşım sistemine bağlı oluşan hastalıklar içerisinden başta diyabet hastalığının tedavisinde tercih edilmektedir. Özellikle hastalığın belirtileri olarak bilinen vücutta karıncalanma ya da uyuşma hislerini önemli ölçüde giderdiği bilinmektedir.
- Kanser türlerinin pek çoğunda vücut direncinin yükseltilmesi ve zararlı hücrelerin onarılması için ozon uygulamaları kullanılmaktadır.
- Göz hastalıkları da kan dolaşımı ve sinir hücrelerindeki tahribat nedeniyle oluştuğu için bu hastalıkların tedavisinde de etkili olduğu bilinmektedir.
- Bakteri yoluyla oluşan hastalıkların tedavi sürecinde özellikle romatizma gibi kronik hastalıklarda da önemli oranda başarı elde edilen bir tedavi yöntemi olarak uygulanabilmektedir.
- Metabolizmaya bağlı ya da bağışıklık sisteminin zayıflamasından kaynaklanan hastalıkların tedavi edilmesinde de vücudu güçlendirici bir etkisi bulunmaktadır.
- Böbrek yetmezliği başta olmak üzere böbreğe bağlı hastalıkların tedavi süreçlerinde de kullanılmaktadır.
- Kan dolaşımını düzenlemesi nedeniyle sinir hücrelerinde oluşan tahribatların da giderilmesine yardımcı olmaktadır. Dolayısıyla beyin fonksiyonlarının güçlendirilmesini sağlamaktadır.
- Cilt yüzeyinde de sağlıklı bir yapı oluşturacağı için gözeneklerin sıkılaşmasını ve sarkmış olan deri görünümünün giderilerek daha genç ve yenilenmiş bir cilt oluşturulmasını sağlamaktadır.
- Kaslara doğrudan uygulanan yöntemi sayesinde kaslarda oluşan kronik ağrıların giderilmesine yardımcı olmaktadır.
Ozon Tedavisinin Sağladığı Faydalar Nelerdir?

Ozon tedavisinin sağladığı faydalar en temelde sağlıklı bir kan dolaşımı sisteminin oluşturulmasıdır. Sağlıksız beslenme ve olumsuz hava şartları gibi nedenler ile bozulan kan akışının, oksijen takviyesi ile doğal ve sağlıklı bir hale ulaşması sağlanabilmektedir.
Vücutta oluşan pek çok hastalık, kan dolaşımındaki bozulmalar ya da kan akışının normal seyrinde olmaması sonucunda ortaya çıktığı için ozon tedavisi de doğrudan ya da dolaylı yoldan pek çok hastalığın iyileşme sürecinde önemli katkılar sunmaktadır.
Ozon tedavisi aynı zamanda doğal içerikler ile yapılmakta olan bir yöntem olması nedeniyle de oldukça etkili bir yöntemdir. Kimyasal bir uygulama değil doğrudan doğa içerisinde bulunan oksijenin kullanılması ile uygulanmakta olup herhangi bir yan etkisi bulunmamaktadır.
Ozon tedavisi uygulamaları, yavaşlamış olan metabolizmanın da hızlanmasını sağlamaktadır. Bu nedenle zayıflama problemi olanların da aldıkları tedavi sonrasında daha sağlıklı bir zayıflama sürecinin içerisine girmeleri mümkün olmaktadır.
Ozon tedavisi içeriklerinde oksijen takviyesi sağlandığı için bağışıklık sistemini güçlendirici bir etki sunmaktadır. Bu nedenle bağışıklık sisteminin zayıflaması nedeniyle oluşabilecek hastalıkların da önüne geçilmesine yardımcı olan bir yöntem olarak bilinmektedir.
Ozon Tedavisi Uygulamalarında Risk Faktörleri Nelerdir?
Ozon tedavisi uygulamasında risk faktörleri tedavinin uygulanma biçimlerine bağlı olarak oluşabilmektedir. Oksijen yanıcı bir madde olduğu için uygun ortamın ve uygun malzemelerin kullanılması önemli olmaktadır.
Risk faktörleri, uygulamanın yan etkileri değil doğru oranda ve doğru ölçüde uygulanabilir olması ile ilişkilidir. Verilmekte olan oksijenlerin miktarları tedavi biçimine bağlı olarak değişkenlik göstermektedir. Bu nedenle yaş ve cinsiyete bağlı olarak uygulama oranları uzman hekimler tarafından belirlenmektedir.
Ozon tedavisi uygulamaları yapılırken hastaların kapalı ortama olan hassasiyetlerin de göz önünde bulundurulması gerekmektedir. Bu nedenle kapalı ortama duyarlılığı olan hastalar için daha kısa aralıklarla seans ayarlaması yapılması gerekmektedir.
Ozon tedavisi uygulamaları herhangi bir hastalık için tercih edildiğinde diğer tedavilerin yarıda bırakılmaması önemlidir. Özellikle kronik hastalıkların tedavi edilmesi sürecinde hekim tarafından takip edilmekte olan süreçlerin desteklenmesi için kullanılmakta olup tıbbi tedavilerin bırakılması durumunda istenen sonuçların alınması mümkün olmayacaktır.
Ozon tedavisi uygulamalarında herhangi bir yaş ya da cinsiyet sınırlaması bulunmamaktadır. Fakat uygulama öncesinde hastalığın teşhis edilmesi ve ozon uygulamasının yeterli olup olmadığı konusunda hekim görüşünün alınması önemlidir.
Ozon Tedavisi Uygulama Yöntemleri Nelerdir?
Ozon tedavisinin uygulama türleri şu şekilde sıralanabilmektedir:
- Majör Uygulama: Damar yolu kullanılarak uygulanmakta olan bir yöntemdir. Hastadan kan alındıktan sonra bu kan içerisine uygun dozda ozon eklenerek aynı kan yeniden hastaya enjekte edilmektedir.
- Minör Uygulama: Majör uygulama ile aynı teknik olmakla birlikte alınan kanın damara değil kas bölgesine enjekte edilmesi nedeniyle farklı bir yöntem olarak bilinmektedir.
- Subkutan Uygulaması: Damar yoluna değil cildin alt kısmına uygulanmakta olan bir yöntemdir. Bu yöntem içerisinde ince uçlu iğneler ile hassas bir uygulama sürdürülmektedir.
- Torbalama Uygulaması: Açık yaralar için kullanılmakta olan bir yöntemdir. Ozon torbası içerisinde bekletilen açık yaraların tedavi edilmesi sağlanmaktadır.
Ozon tedavisi uygulama yöntemlerinde hangisinin tercih edileceğine hastalığın türüne bağlı olarak karar verilmektedir. Bu nedenle öncelikli olarak hastalık teşhisinin yapılması ve ardından uygulama yöntemlerine dair bilgi alınması gerekmektedir.
Ozon Tedavisi Uygulamalarında Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Ozon tedavisi uygulamalarında dikkat edilmesi gerekenler öncelikli olarak hastaların varsa kronik olarak devam eden hastalıkları için ilaçlarının önceden alınması ve tedaviye hazır halde gelmeleri olarak bilinmektedir. Şeker ve tansiyon hastalarının bu ilaçları en az iki saat kadar önce almış olmalarına özen gösterilmelidir.
Ozon tedavisi esnasında hastaların herhangi bir vitamin takviyesi almalarına gerek bulunmamaktadır. C vitamini ve E vitamini en yoğun olarak verilen takviyeler içerisinde bulunduğu için buna bağlı alınmakta olan takviye ilaçların kullanımına ara verilmesi önemli olmaktadır.
Ozon uygulamaları uzun süreli yapılmakta olan seanslardır. Bu nedenle seans öncesinde hastaların aç olmamasına özen göstermeleri gerekmektedir. Tedavi öncesinde ortalama bir saat kadar önce yemek yenerek gelinmesi gerekmektedir.
Ozon tedavisi uygulamaları destekleyici uygulamalar oldukları için bir hastalığın tek tedavisi olarak uygulanmamalıdır. Tıbbi tedaviler alınırken doktor onayı ile birlikte destekleyici bir tedavi şeklinde alındığında daha etkili sonuçlar alınabilmektedir.
Ozon tedavisinin uygulamaları sonrasında sağlıklı beslenme de tedavinin bir parçası olarak bilinmektedir. Bu nedenle özellikle tüm vitamin ve minerallerin düzenli olarak alınacağı besinlerin tüketilmesi önerilmektedir.
Kanal tedavisi nasıl yapılır yazısına da göz atabilirsiniz.
Ozon Tedavisi Kaç Seans Uygulanır?
Ozon tedavisinin kaç seans uygulanacağı hastalığın seviyesine ve tedavinin uygulanma yöntemine bağlı olarak değişkenlik göstermektedir. Ortalama olarak 3 ya da 4 seans uygulanmakta olan bu tedavinin daha fazla alınması da mümkün olmaktadır.
Ozon tedavisinin kaç seans ilerleyeceği konusunda ilk seans içerisinde yapılan muayene sonrasında karar verilmektedir. Aynı zamanda hastalık teşhisine bağlı olarak da sabit seans aralıkları belirlenmektedir.
Ozon tedavisi uygulamaları için haftada en fazla iki seans alınması gerekmektedir. Hafta içerisinde ikiden daha fazla alınan seanslar uygulamanın ağır olmasına neden olacağı için uzmanlar tarafından çok fazla önerilmemektedir.