Kepçe Kulak Ameliyatı Nasıl Yapılır?

08.08.2021
1.435
Kepçe Kulak Ameliyatı Nasıl Yapılır?
REKLAM ALANI

Kepçe kulak ameliyatının yapılması için hastaya ameliyat sırasında lokal ya da genel anestezi uygulanır. Genellikle bu anestezi seçimi hastanın yaş gibi kriterlerine bağlı olarak değişkenlik gösterebilir. Artık günümüzde isteyen herkes kendisinde beğenmediği bir görüntüyü değiştirmek için kolay şekilde ameliyat olabilir. Yapılan bazı estetik operasyonlar sayesinde kişinin görüntüsü köklü bir şekilde değişikliğe uğrayabilir.

Kepçe kulak ameliyatı sayesinde kişi istediği bir kulağa sahip olabilir ve kişinin yeni görüntüsü bambaşka biri olmasına yardımcı olur. Bir birikime sahip olan herkes istediği cerrahi operasyonu yaptırarak kendisini rahatsız eden durumlardan kolaylıkla kurtulabilir. Kepçe kulak problemi günümüzde oldukça sık görülen bir problemdir. Genellikle kepçe kulak sorunu doğuştan olan bir durumdur. Bazı kişiler hafif kepçe kulak sorununu kafaya takmaz fakat görüntüsünden rahatsız olan kişiler bir operasyon sayesinde ameliyat olarak değişmek ister.

Kepçe kulak ameliyatı yaklaşık olarak 2 saat süren bir operasyondur. Bu hastanın durumuna göre değişiklik gösterir. Kulağın arka kısmına bir kesik atılır ve kulağa verilmek istenen şekil bazı teknikler ile belirlenir. Ameliyat sırasında bir sorun meydana geldiğinde kulak vücuttan ayrılır ve estetik ile doğal bir kulak yapımına başlanır. Ameliyat tamamlandıktan sonra hastaya dikiş atılarak bölge kapatılır. Bu dikiş kulağın arkasında görünmeyen bir kısımda olduğu için kişinin dış görüntüsünü etkilemez ve bu sayede bir problem oluşmaz.

Belli belirsiz küçük bir dikiş izi olmasından kaynaklı olarak kepçe kulak ameliyatını çok fazla kişi tercih eder. Ameliyat sonrasında hasta düzenli olarak pansumana gelmelidir. 10 gün boyunca pansuman yapılan hastanın dikişleri alınır. Dikişlerin alımından sonra kişinin daha dikkatli bir şekilde davranarak uyuması ve bandajı sürekli olarak kafasına sarması önerilen bir durumdur.

Çocuklarda dikkat dağınıklığı belirtileri nelerdir? Yazısını inceleyebilrisiniz.

Kimler Kepçe Kulak Ameliyatı Olabilir?

kepce kulak ameliyati oncesi

Kepçe kulak ameliyatı olacak kişiler artık ciddi derecede rahatsız olmuş ve değişmek isteyenlerden oluşur. Kepçe kulak problemi tamamen genetik ve DNA yoluyla ortaya çıkan bir rahatsızlıktır. Özellikle kişinin en yakın akrabalarında bulunan kepçe kulak probleminden dolayı ailede bulunması çok yüksek ihtimaldir. Her yaş grubu ve her cinsiyetteki kişi kepçe kulak ameliyatını kolaylıkla yaptırabilir.

Bu problem genellikle genetik nedenlerden dolayı kişiye geçse de kişinin gelişimi ile de alakalı olmuştur. Kulak kıkırdağının yeteri kadar gelişememesinden dolayı kıkırdağın yumuşak bir yapıda olması kepçe kulak problemine sebebiyet verir. Aynı zamanda kulak arkasındaki kemik ile kulak kepçesi açısının çok geniş olması kepçe kulak görüntüsünün oluşmasını sağlar. Kulağın üstünde yer alan kıvrımlı bölgenin yeteri kadar gelişmemesi ve düz bir şekilde durması da kepçe kulak probleminin nedenleri arasında gösterilebilir.

Özellikle okul çağındaki çocukların arkadaşları tarafından dalga geçilmesi ile kepçe kulak problemi psikolojiyi derinden etkileyen bir problem haline gelmiştir. Bu sebepten dolayı ebeveynler sorumluluk alarak 4 ile 6 yaş aralığında ameliyatı yaptırdığında okul çağında çocuk ile dalga geçilmesini engellemiş olur. Eğer yeni doğan bir bebekte kepçe kulak tespit edilirse cerrahi tedavi yerine doktor kontrolünde bazı elastik bantlar kullanılarak müdahale edilmesi mümkündür.

Kepçe Kulak Ameliyatından Sonraki Süreç Nasıldır?

Kepçe kulak ameliyatı iyileşme süreci hastanın kendine ne kadar çok dikkat ettiği ile aynı oranda değişiklik gösterir. Kepçe kulak ameliyatından sonra bahsedilen süreç en az ameliyat kadar büyük önem taşır. Cerrahi bir operasyon geçiren kişiler operasyondan hemen sonra ayağa kalkıp günlük yaşantısına geri dönmek ister. Ancak her ameliyatta olduğu gibi kepçe kulak ameliyatı hastanın bir süre dinlenmesi tavsiye edilen operasyondur.

Hastanın iyileşme sürecinin sorunsuz geçmesi için mutlaka doktorun tavsiye ettiği durumlara uyum sağlaması gerekir. İlk 10 gün boyunca düzenli olarak pansuman yapılması iyileşme sürecini oldukça hızlandırır. Gerekli pansuman ve ilaç kullanımı atlanılmadığı taktirde hasta kısa süre içerisinde sağlığına kavuşacaktır. İlaçların düzenli olarak kullanılması ameliyattan sonra herhangi bir komplikasyon oluşmasını da engeller. Bu yüzden doktorun söylediği her cümleye önem vermek ve uygulamak oldukça önemlidir.

Kepçe Kulak Ameliyatından Sonra Banyo Yapmakta Sakınca Var Mıdır?

Kepçe kulak ameliyatından sonra duş doktorlar tarafından pek önerilmeyen bir durumdur. Ameliyattan sonra hasta bir süre bandaj kullanarak hayatına devam eder. Bandajı çıkaran hastaya dikişlere zarar görmemesi için bir süre duş almaması tavsiye edilir. Hastaya düzenli olarak pansuman yapıldıktan sonra dikişler alınır. Dikişlerini aldıran hasta artık rahatlıkla duş alabilir.

Ancak duş alırken mutlaka çok sıcak veya çok soğuk su ile yıkanmamaya özen göstermek gerekir. Ameliyattan sonra herhangi bir olumsuz durum yaşanmaması için işlem yapılan bölgenin üzerine yatmamak oldukça önemlidir. Tüm bu dikkat edilmesi gereken durumlara gereken önem verildiğinde hastanın iyileşme süreci hızlanacaktır.

Çocuklarda idrar yolu enfeksiyonu belirtileri nelerdir? Yazısına da göz atabilirisiniz.

Kepçe Kulak Ameliyatından Sonra Hasta Nelere Dikkat Etmelidir?

kepce kulak ameliyati avantajlari

Ameliyat sonrası hastanın dikkat etmesi gereken bazı önemli hususlar bulunur. Bu dikkat edilmesi gerekenler ameliyattan sonra doktor tarafından hastaya aktarılır. Bu yüzden hastanın, doktorun dediği her uyarıyı dinlemesi ve uygulaması tavsiye edilir. Kepçe kulak ameliyatı geçiren bir hasta mutlaka daha sonra yüksek bir yastık kullanarak uyumalıdır. Aynı zamanda sırt üstü yatmak ameliyat sonrası dikkat edilmesi gerekenler arasında yer alır.

Ağır spor dalları ile uğraşan kişilerin bir süreliğine ara vermesi ve onun yerine hafif sporları tercih etmesi önerilir. Ameliyat sonrasında bir süre kulakta duran bandajlar yavaş bir şekilde çıkarılarak dikişlerin kendini atması beklenir. Kepçe kulak ameliyatından olumlu bir sonuç almak için kişinin bir buçuk ay beklemesi gerekir. Bu ameliyat sonucunda hastanın tamamen yeni bir görüntüsü oluşur.

Ameliyat sonrasında kulakta bir süre şişlik ve kızarıklık görülmesi oldukça normal karşılanan bir durumdur. Hastanın kepçe kulak ameliyatından sonra yaklaşık 3 hafta boyunca sporcu bandı kullanması daha çabuk iyileşme sağlayacaktır. Yaz ayı boyunca sürekli olarak güneş kremi kullanımı aksatılmamalıdır. Dikkat edilmesi gereken her şeye uyulduğu takdirde hasta kısa sürede sağlığına kavuşmuş olur.

Hasta eğer ameliyatı genel anestezi ile olmamışsa aynı gün içerisinde taburcu edilmesi söz konusu olabilir. Genel anestezi uygulandığı takdirde hastanın bir süre gözetim altında kalması gerekebilir. Ameliyattan sonra hastanın işitme durumunda herhangi bir olumsuzluk söz konusu olamaz. Kepçe kulak ameliyatından sonra hasta eski yaşantısına geri dönerek sağlıklı bir şekilde hayatına devam eder.

Kepçe Kulak Ameliyatından Sonra Kulağın Eski Haline Dönme İhtimali Var Mıdır?

Ameliyattan sonra problemi tekrar yaşama gibi bir durum söz konusu değildir. Kepçe kulak ameliyatı ciddi bir cerrahi tedavi yöntemidir ve gayet güvenli olduğu için çok fazla kişi tarafından tercih edilir. Hasta ameliyattan sonra yeni görüntüsüne kavuşarak kendine olan güveninin artmasına yardımcı olur. Kepçe kulak ameliyatı olan kişinin hem fiziksel hem de psikolojik olarak olumlu yönde etkilenmesini sağlar.

Kepçe kulak sıkıntısı çeken herkes yaşadığı yerdeki doktora başvurarak ameliyat olmak isteyebilir. Ameliyat kısa süreli olduğu için hastanın iyileşme süreci de çok uzun sürmez. Kısa sürede kendini toparlayan kişiler günlük hayatına hemen geri dönebilir.

REKLAM ALANI
YAZAR BİLGİSİ
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.